2013-03-23
這是姐姐送給我的蛋糕呀!! 雖然我還有幾個月先生日,不過家姐見我喜歡吃東西, 她看到這家店有團購, 問我吃過沒有, 有沒有興趣試。我這個愛嘗試的人當然不錯過這個大好機會吧!! 買了才算吧!! 這家店的團購要先預訂才有CAKE 拿的。我打了一次就預約到了!! 嘻嘻! 選了紐約芝士蛋糕(買那時已經選擇了的),電話中的小姐有問我要甚麼的醬, 我一時沒有IDEA, 答不出來, 她說那就取餅時才決定也可! 太好了! XDD到了那店, 原來只是一個BOOTH的大小, 沒有堂食的位置哦! 人們都是取走的。但是奇怪的是,它有售那些CHEESE CUP TOP哦~那不能堂吃不是有點狼狽嗎? 真奇怪!! 我把兌換券給了店員,它很快地就把餅給了我。不過我覺得很奇怪,她沒有先給我看看,就把它封好了, 萬一裡面走樣了,那我不是回家才知道嗎? 有2種醬的, 我不太愛草莓, 所以還是選了雜莓紅酒味。真心被佢ge 包裝吸引!! 真係好得呀!! 最LIKE佢個果醬的玻璃瓶同埋個叉!!! 嘻嘻!! 終於食喇!! 雖然佢比平時食開D CHEESECAKE 濕,容易散, 但係佢冇餅底, 成個都係CHEESECAKE,, 感
終於食喇!!
雖然佢比平時食開D CHEESECAKE 濕,容易散, 但係佢冇餅底, 成個都係CHEESECAKE,, 感覺上係抵D哦!! 哈哈!
雜莓味醬雖然話係有酒味,但係食起上黎又唔係太濃,可以接受的程度呀!! 喜歡雜莓味多過草莓呢~~
一定要講D 芝士蛋糕!! 平時食個D, 會好FIRM, 而且食3啖就會好膩,好濟. 食既速度一定減慢!!
但係呢個唔會架!! 勁有芝士味之餘呢,又一D都唔膩,, 食左唔覺得「滯」;而且因為酸酸地,令人更加開胃, 我食完自己個舊,仲想食埋留俾家姐男朋友個D XPPP
今次個團購仲送左現金券,下次可以試下其他蛋糕! 對個伯爵茶勁有興趣!!!
我大家姐話見到我D相已經流晒口水,叫我下次買定佢黎食!!!
呵呵!! 太好了! 下次又有得食! 佢俾錢,我幫手食
Other Info. :
留意團購..團購抵好多!!!
原價買會好肉赤,,, 因為唔大個!!!
我覺得係HOME搞PARTY個時, 買返黎做飯後DESSERT..每個細細舊就差唔多!! 雖然好食,但食太多都係會害左自己XDD(會變肥嘛!!)