2019-01-15
今日又攰又凍,唔想走去咁遠食飯,近近地喺屋企附近嘅吉野家打個甂爐就最正!!喺正地鐵站上蓋嘅匯景商場,所以真係超級多人,好在老公一早去到,搵定位等我。原先仲諗住好快有得食,點知個爐滾得超慢,慢到嘅程度係老公成大碗牛肉飯食完,而我個邊爐都仲未滾。。。喺漫長嘅等待之間,我已經就快餓死。不過確實唔想死喺個咁汙糟嘅環境度絕對冇老屈佢,唔係得一兩個樽,一兩件垃圾喺地下咁簡單,基本上地下好多垃圾同雜物。因為執枱嘅員工次次都只係執台就算,地下有任何嘢都唔會執,而且應該冇人特登掃地??開咗成日鋪的確好難地下冇雜物或者冇垃圾講咗咁耐,個窩終於滾了!!!真感動我不用餓死(點解我咁得閒打文就係因為我仲未有得食)其實食物絕對就無問題嘅,連鎖快餐店通常都唔會差得去邊。正常嘅質素,大概你同我都大約知係點,我就唔喺度多寫了。食完啲菜,芝士竹輪同埋其他配料又係時候落雞同烏冬,但係見到個火咁我真係想喊,究竟呢餐飯要食到幾點呢??終於頂唔順叫咗個年紀大小小嘅姐姐嚟幫係換爐,因爲我已經食緊食咗一個鐘唔換由自可,一換先知點解個鍋燒極都唔會滾。原來係因為頭先個肥哥哥幫我就咁點著個棉心就算,都冇將個棉心翻開,所以啲火集中燒唔夠氧氣
喺正地鐵站上蓋嘅匯景商場,
所以真係超級多人,好在老公一早去到,搵定位等我。
因為執枱嘅員工次次都只係執台就算,地下有任何嘢都唔會執,而且應該冇人特登掃地??開咗成日鋪的確好難地下冇雜物或者冇垃圾 講咗咁耐,個窩終於滾了!!!真感動我不用餓死(點解我咁得閒打文就係因為我仲未有得食)
唔換由自可,一換先知點解個鍋燒極都唔會滾。原來係因為頭先個肥哥哥幫我就咁點著個棉心就算,都冇將個棉心翻開,所以啲火集中燒唔夠氧氣,個火咪似有若無!!!
有相為證,阿姐幫我將個棉芯翻開之後個火即刻燒到冚冚聲!🔥🔥🔥
我個鍋終於識滾啦!我都覺得自己好犀利,點解可以個幾鐘先叫人換,早啲出聲早啲發現原因就唔使等咁耐囉。
嗱嗱聲淥埋頭先未落嘅雞肉同埋烏冬,快快脆食完即走,成餐飯我食咗兩個鐘,真係食個放題都得喇!!
總結:其實食物完全冇問題,不過環境衛生同埋員工質素就好有問題!!
打邊爐少不免中途要加湯,唔同其他分店可以叫侍應生來幫忙,因為基本上除咗有枱要執嘅時候之外你係唔會見到佢哋。
冇法啦,畀少少錢,唔通想要皇帝式享受咩?!實行自己湯底自己加!!
不過sorry 吖,即使你肯自己行出去搵個湯底,都只會發現幾個吉咗嘅湯底樽,同緊企埋一邊吹緊水嘅員工,結果又係要你開口佢先會裝返落去個樽度,然後你自己行返埋去自己加。
今時今日咁嘅服務態度,真係得??