2017-03-27
叁薯喺尖沙咀開咗新分店,之前喺網上面見到旺角分店嘅報道嘅時候已經好想食,但係一直苦無機會,又唔想係街邊拎住食,尖沙咀嘅新分店同旺角唔同,裡面係有座位坐嘅,而且喺厚福街個條小巷嗰度,地點都算方便。呢一間有套餐選擇,包括一個焗薯,一個小息同埋一杯野飲,都係大概40幾蚊左右,分量足夠作為一個午餐。重量級芝士焗薯$46面頭嘅醬汁分別有龍龍嘅車打芝士醬同埋酸忌廉,將執好多,一定夠食晒成個焗薯,焗薯覺得啱啱好,唔會話太諗或者太硬,配埋醬汁,好Rich。牛油粟米杯好重牛油嘅味道。草莓梳打飲落真係咬到裏面有淡淡的草莓肉,甜得來又唔會話太過分。忌廉蘑菇薯蓉$38薯蓉打得好滑,而且購買忌廉,每一啖都有忌廉蘑菇湯嘅味道,好易入口,好細既小朋友都食得。七彩爆谷雞細細粒嘅炸雞裏面炸得夠嫩,仲有汁流出來,外面係包左唔同顏色嘅粟米片,賣相好精緻。凍蜂蜜柚子兩個人食咗$100,午餐黎講好夠食。
重量級芝士焗薯$46 面頭嘅醬汁分別有龍龍嘅車打芝士醬同埋酸忌廉,將執好多,一定夠食晒成個焗薯,焗薯覺得啱啱好,唔會話太諗或者太硬,配埋醬汁,好Rich。 牛油粟米杯好重牛油嘅味道。 草莓梳打飲落真係咬到裏面有淡淡的草莓肉,甜得來又唔會話太過分。
忌廉蘑菇薯蓉$38 薯蓉打得好滑,而且購買忌廉,每一啖都有忌廉蘑菇湯嘅味道,好易入口,好細既小朋友都食得。
七彩爆谷雞 細細粒嘅 炸雞裏面炸得夠嫩,仲有汁流出來,外面係包左唔同顏色嘅粟米片,賣相好精緻。
凍蜂蜜柚子 兩個人食咗$100,午餐黎講好夠食。