2022-03-02 882 views
事緣睇左馬田條片,又咁啱喺觀塘就去下朝聖🤣以街坊麵包舖黎講有好多麵包選擇,真經過絕對值得幫襯(要兜路就算啦)核桃酥🌟$5作為一個去親舊餅鋪都要買核桃酥嘅人,佢係我食過咁多最好食嘅🤩🤩🤩第一啖已經嚇真,佢酥化過好多牛油曲奇,但食落一啲都唔油,加上仲有少少微温,真係好食到犀利😋老婆餅$5正常水準,唔算好甜蝴蝶酥$48唔知邊度見過話佢哋蝴蝶酥好好食,覺得只係just above avg 啦,唔係好甜(但亦無左個焦糖香)芝士黑松露包$14入面有啲南瓜籽同黑松露醬,算係幾好食嘅栗子蛋糕$19其實我就不嬲唔係好鐘意舊餅鋪嘅蛋糕😅就係食完係咁問自己點解仲要中伏😅係ok 好食嘅街坊麵包舖,但專登過嚟就算啦🙈🤣

核桃酥🌟$5

老婆餅$5

正常水準,唔算好甜

蝴蝶酥$48

芝士黑松露包$14
芝士黑松露包

入面有啲南瓜籽同黑松露醬,算係幾好食嘅

栗子蛋糕$19

係ok 好食嘅街坊麵包舖,但專登過嚟就算啦🙈🤣