2017-02-22 2686 views
二人前想食炸雞卻又怕份量很多.. 所以就上網揾揾有咩好推介.. 就揾到呢間小火焰不過無得訂座.. 幸好我今日趕到6點多仲有位不用等.. 一入去二話不說就一定要叫熔岩芝士炸雞麵包.. 見到有好多重點推介而且份量都多2-3人食剛好.. 之後再睇下menu有咩揀.. 見到差不多7點大部分枱都坐滿人.. 點左個前菜鮮果明蝦沙律.. 食多啲菜健康啲中和一下炸雞嘅熱氣.. 不過份量都幾大盤.. 而且包含不同種類生果.. 沙律菜就普通一點單一種菜.. 勝在蝦夠新鮮搭夠.. 到招牌主菜熔岩芝士炸雞麵包.. 炸雞就咁食都好味夠熱都脆.. 而且雞肉都幾滑.. 再點埋芝士漿就仲正.. 中和返炸雞嘅熱氣.. 心諗應該好'流'.. 食落口就芝士味夠香但又唔算'流'.. 食多幾舊都唔怕.. 但食左麵包點芝士就覺得馬馬地.. 本身麵包唔夠脆點芝士感覺就好似就咁食芝士汁咁.. 卡邦尼年糕都係一個好juicy嘅菜.. 我地就將溫泉蛋整混先一齊食.. 有埋蛋汁.. 白汁加年糕的確幾特別.. 年糕食落都唔太入味.. 但勝在夠足料.. 有磨菇加煙肉多汁.. 連汁食夠creamy..青蘋果乳酸特飲味道夠unique.. 不似係
鮮果明蝦沙律
芝士炸雞麵包
卡邦尼年糕
青蘋果乳酸特飲味道夠unique.. 不似係街隨便買到.. 而且多清甜獨特乳酸味.. 感覺不似益力多味..
青蘋果乳酸特飲
我地點的份量其實都夠3個人食.. 每一樣的份量都適中.. 所以都比我地想像中大份左.. 兩個人都食到飽著肚子走..
另外我最欣賞係我地order左5分鐘就上晒所有菜.. 好有效率.. 而且食物質素亦有水準.. 服務員態度很有禮貌.. 無論講食物質素及環境確實不錯.. 性價比高值得一試..
2017-02-20
$150 (Dinner)
鮮果明蝦沙律
芝士炸雞麵包