2022-03-05 48 views
呢間中環嘅fusion酒吧餐廳一向出名,嘢食太好食掛住食無影相,好彩臨尾都做返個稱職嘅港女,記錄返呢杯cocktail~芝麻花生湯圓 $120面頭擠咗一大pat cream狀物,食落就係海鹽奶蓋咁;飲啖酒,問哂號:芝麻呢?花生呢?😢 我淨係飲到甜甜哋奶奶哋有啲whiskey味咁,味道ok嘅,但有少少被欺騙嘅感覺😮‍💨飲到落底要靠啲創作力量同幻想,先可以感受到輕微嘅芝麻味~至於粒「湯圓」,ermmm 其實同我屋企攞啲糯米粉加水搓嘅差唔多,仲要得一粒波子size,應該係怕我太飽食唔落,貼心!百二蚊以soho價嚟講差唔多架喇,試一次可以嘅,gimmick係要錢架,森七七😢不過幫佢講返句公道說話,佢啲嘢食真係高質嘅!不過想飲酒嘅話推薦返佢嘅手工啤,朋友嘅pina colada啤酒唔錯~ 幾香椰子味,餘韻有菠蘿嘅香甜,interesting的!

芝麻花生湯圓 $120
飲到落底要靠啲創作力量同幻想,先可以感受到輕微嘅芝麻味~