2021-11-28 492 views
仲記得黃埔嘅九號水產開幕嘅時候有過鋪天蓋地嘅宣傳 今日嚟咗黃埔行街就去睇吓九號水產嘅近況 發現有一半嘅位置都已經變成咗街市 不過依然有食肆嘅 我就嚟咗呢間豚道樂食碗拉麵😻拉麵湯底有好多選擇 常見嘅豚骨 黑蒜 海老呢度都搵得到 不過我就梗係要試啲特別啲 第二度搵唔到嘅湯底試吓啦😮特上日本芥末拉麵 我一向都係食壽司先會用到wasabi 估唔到芥末可以用嚟做拉麵湯底 碗拉麵一嚟到梗係要飲返啖湯先啦 一入口係有啲嗆鼻 不過其實佢又唔係全部都係wasabi味😂 都飲得出有少少醬油味 有少少甜嘅after taste 拉麵上面嘅叉燒都燒得好香 食落肥瘦都尚算適中呢個特上日本芥末拉麵真係好有新鮮感 鍾意試新野嘅朋友可以試吓 味道有保證㗎🥰👍🏻

Type of Meal
Lunch