2023-01-05
性價比好高嘅晚市👍🏻 今日過開嚟大圍,屋企人話好耐未食過明星🤔 所以特登由大圍站嗰邊行過嚟🚶🏻♀️🚶🏽♀️🚶🏻♀️🚶🏻♂️🚶🏻 我哋一行五人,人均消費約$134,晚市茶位就$15/位,食呢啲嘢都幾抵🫶🏻芝士焗生蝦伊麵孖寶 $198 - 芝士焗生蝦伊麵🦐 - 佢嗰芝士底係做得有誠意,亦好味嘅,但扣分位係伊麵煮定先,所以又淋又散,夾唔起🥢 生蝦就唔新鮮🤔 - 薑汁鹹魚蓉炒芥蘭 - 正常小菜,無乜特别燒雞脆龍𧄌餐 $275 - 芥香脆龍𧄌球8件 - 我第一次將龍躉球炸,好好食,好有口感,火喉亦啱啱好😋 但配芥末醬未必係最好嘅配搭🤔 可能普通蛋黃醬仲好😝 - 明星脆皮燒雞 - 呢嗰都好有誠意,樣樣做足,皮脆肉嫩👍🏻 - 海味魚腐什菜煲 - 正常小菜,無乜特别紅燒BB鴿 $23.8/隻 - 用呢個價錢唔算BB,正常質素,抵食👍🏻整體嚟講,呢度啲嘢質素都有返咁上下,係有啲小節位影響咗口感,不過味道真係okay嘅🫶🏻
芝士焗生蝦伊麵孖寶 $198
- 薑汁鹹魚蓉炒芥蘭 - 正常小菜,無乜特别
燒雞脆龍𧄌餐 $275
- 海味魚腐什菜煲 - 正常小菜,無乜特别