Green West Grows Up Fast🐛. 想變西唔一定要黑面既,嚟依間自稱係「茶記」既靚餐廳,食佢最近力推既名物芫茜拉麵同樣可以!(利申我本身唔鐘意都唔特別抗拒芫茜,純粹係因為我fd生日話想食所以去食,請大家唔好誤會我鐘意食this thing ☺️) ok well扯遠左,等我講返正題😀. 依度既拉麵($82)足料到核爆,啲芫茜多過我戶口裡面d錢 lol 而係一眾配料之中,以牛丸來講最出色,彈牙得來餘蘊強勁,我同個fd都勁鐘意!. 至於焦糖菠蘿西班牙黑毛豬叉燒($208)真係唔食枉為人☺️話佢係全港最top 叉燒我又唔敢(聽聞逸東軒同明閣仲有某間高級黃店酒樓都好好食,未fact check🥴) ,但我夠膽話佢係top 5!叉燒入囗即溶係基本,但我最佩服係佢創新煮法,先擺碟擺到成塊菠蘿咁,再夾d用焦糖燒香左既菠蘿蓉係叉燒之間,真係好完美呀🥰.另外遊園素鵝($52)都係好開胃而且性價比高既前菜,宣稱為遊園招牌既濃湯酸菜龍躉球($328)雖然都符合期望,但相比起前三碟,反而令人無乜驚艷之感,或者酸菜魚本身係太難做得出色的菜餚,食到後期感覺有點太膩。. 但無論點講都好,如果你經過戲曲
Green West Grows Up Fast🐛

但無論點講都好,如果你經過戲曲中心,唔來試下依度既叉燒,始終係有啲過意唔去🤭
  • 焦糖菠蘿西班牙黑毛豬叉燒
  • 遊園素鵝