2023-05-03
我今日放工已經好攰啦,所以就諗住喺長沙灣附近搵野食😍 我哋就去咗長沙灣嘅炯記餐室.因為今日都比較肚餓,所以我哋叫咗兩個餐😎第一個係我最鍾意食嘅芫荽手撕雞,芫荽嘅香味好足,而雞肉亦都十分鮮嫩~ 完全唔會好乾,唔會好柴,好值得encore!! .而下一個小菜,我哋就叫咗砂鍋雲吞雞🤙🏻🤙🏻🤙🏻上菜嘅時候我簡直驚呆😱完全冇諗過咁大鍋,淨係雲吞都已經有六至八粒,仲有超多雞件,已經幻想到好飽食唔哂~ 雲吞好好食,皮薄餡靚~ 雞件就同手撕雞一樣咁嫩滑好食~ 配白飯真係一流😌😌😀 .我哋另外仲叫咗一個生菜~食咁多肉嘅時候都要食返啲菜補充維他命🥹 我就叫咗一杯熱好立克,朋友就叫咗一杯凍奶茶!凍奶茶都係超級推薦!茶底出色奶味都好足~超級香滑.佢每個菜嘅份量都好大好足料,就算係兩個小菜,其實都已經夠一家大細去食!性價比真係好高🥳🥳🥳