2020-07-18
💚召喚芫荽控!! 我細個曾經好憎食芫荽, 但唔知點解人大下大下竟然勁中意食芫荽XD😂 有人都係會細個勁唔鍾意食嘅野, 但大個咗就鍾意食? XD🤣🍜早排版面充斥住呢間東京過江龍拉麵, 終於去左食啦, bar枱同廚房用透明隔板隔開, 餐廳有提供圍裙, 同用QR code點單, 幾方便又可以減少接觸~😈原來餐廳係主打麻辣拉麵, 辣度當然可選火熱的鬼增🌶、大中小辣到無麻無辣等級別, 而我唔太食得辣, 所以叫左一碗無麻辣,一碗少麻少辣試下, 食得辣之人, 不妨試下佢既特製麻辣XD😈😈🔹芫荽辣麻味噌拉麵 ($110)呢碗叫左無麻無辣, 一黎到已經見到大量芫荽鋪滿面頭😍, 豆芽等配菜都好足料, 味噌湯底幾香濃唔咸, 但就有少少油膩, 麵身軟硬度適中, 掛湯能力幾好, 加上芫荽吸埋湯汁, 入口好fresh👍🏻, 而叉燒都好大舊, 有輕輕燒過, 好香口又肥瘦適中, 下次會試下少麻辣, 應該有更多唔同層次嘅口味!👍🏻🔸味玉辣麻味噌拉麵 ($100)黎到呢到點都要食下麻辣, 所以都叫左碗少麻少辣試下, 同香濃味噌湯底好夾, 舌頭先有麻麻地嘅感覺, 再有辣嘅後勁, 個人覺得唔算太辣, 喺我尚可接受嘅辣度,比
🔹芫荽辣麻味噌拉麵 ($110)
🔸味玉辣麻味噌拉麵 ($100)
黎到呢到點都要食下麻辣, 所以都叫左碗少麻少辣試下, 同香濃味噌湯底好夾, 舌頭先有麻麻地嘅感覺, 再有辣嘅後勁, 個人覺得唔算太辣, 喺我尚可接受嘅辣度,比無麻無辣更勝一籌, 絕對值得一試!🤩👍🏻 叉燒同樣軟腍入味, 而流心蛋都調控都好出色, 質感滑溜!
🔹肉飯 ($45)
最後同店員追加個左肉飯, 姐係叉燒飯, 飯係用左珍珠米, 好煙韌, 再回味下叉燒, 連埋叉燒汁撈飯勁夾, 估唔到除左拉麵外, 肉飯都幾有驚喜!🤤