2021-10-01
同男朋友去久違嘅南豐紗廠拍下拖👫🏻行到夜一夜想搵野食又飲返兩杯🍻男朋友醒起頂樓有間TAP😳咁就即刻上去睇下先!好彩人唔係算太多,可以即刻有位坐。😆舖頭裝飾非常有格調,牆上有一排特式啤酒menu,竟然仲有幾款board game同有一部街機係到🤩嗌完野食之後,同男朋友切磋左盤街霸先👊🔥啤酒同野食就陸續黎到啦🤤我們嗌左一杯咖啡啤同一杯果味啤,咖啡啤係酒味中滲漏出微微嘅咖啡味☕非常有特色😌咖啡味如果可以再濃郁d會更加好啦😋果味啤將微澀嘅啤酒味混合上清香的果味😆令人眼前一亮⭐⭐果味嘅後勁化解左啤酒嘅澀味,令人覺得飲完之後更清新🍻 跟著今晚嘅重頭戲炸茜漢堡終於上場😍芫荽控嘅我不用多想的選擇😛一上枱就已經先聲奪人👀吸引晒我們二人嘅眼球,兩塊烘烤過嘅麵包,有間夾住一塊仲流住肉汁的漢堡扒,上面堆上一堆充滿芫荽香氣嘅炸芫荽😍😍,令人食指大動🤟係切開漢堡分甘同味嘅同時,見到係切開個刻,豐滿嘅肉汁一湧而出🐳真係好扣人心弦💘係放入口嘅第一個瞬間👄先感受到係炸芫荽嘅香氣,類似炸紫酥葉嘅口感但更香!微微嘅咸味配上芫荽本身嘅香味再加上酥脆嘅口感,送酒簡直係一流!👍👍經過炸芫荽香氣沖擊過後,第二個moment感受到肉
跟著今晚嘅重頭戲炸茜漢堡終於上場😍芫荽控嘅我不用多想的選擇😛一上枱就已經先聲奪人👀吸引晒我們二人嘅眼球,兩塊烘烤過嘅麵包,有間夾住一塊仲流住肉汁的漢堡扒,上面堆上一堆充滿芫荽香氣嘅炸芫荽😍😍,令人食指大動🤟係切開漢堡分甘同味嘅同時,見到係切開個刻,豐滿嘅肉汁一湧而出🐳真係好扣人心弦💘係放入口嘅第一個瞬間👄先感受到係炸芫荽嘅香氣,類似炸紫酥葉嘅口感但更香!微微嘅咸味配上芫荽本身嘅香味再加上酥脆嘅口感,送酒簡直係一流!👍👍經過炸芫荽香氣沖擊過後,第二個moment感受到肉汁嘅爆發同牛牛🐂鮮味令整件事更上一層樓,最後皮脆而中間索滿肉汁嘅麵包為整口享受畫上一個完滿嘅句號。🤤
係我們一啖一啖將個炸茜漢堡分解嘅同時,另外嗌嘅me so good意粉都到啦!個意粉最出色嘅係佢濃厚嘅金寶醬汁,令到口感非常豐富,配上彈牙嘅意粉再飲上一啖清香嘅啤酒,非常配搭!
食完野仲可以出去南豐紗廠個天台到行下吹下風!呢間舖頭一定要多加支持💪💪