2021-07-14
晏晝唔係好肚餓,求其係公司附近買個外賣食,見佢有個湯飯就嗌嚟食下沙薑鹽雞髀冬瓜湯飯 + 餐飲/湯 $47唔係好肚餓就嗌左半飯,嚟到真係有半飯到,廢事食唔曬浪費食物啦🤣外賣佢雞脾同湯會分開裝一打開碗湯已經聞到好大陣芫荽味,成碗湯個麵都飄浮住一堆芫荽,中意食芫荽嘅可能好滿足,可惜我係唔食嘅人🤢個人認為如果係呢個份量嘅芫荽可以寫埋係個名到,等人如果唔食芫荽可以嗌個陣走青,碗湯底都仲有芫荽碗湯撇除芫荽之外,入面都幾多冬瓜,仲有啲紅蘿蔔粒同菇粒,無咁單調 不過略嫌有啲油,一飲落口已經覺得有啲油,味道上其實都係啲味精湯嘅味,唔好預係屋企滾湯嘅味道,除左鹹鹹地都飲唔出用咩煲,不過啲冬瓜幾好食,清清地咁,夏天食下啲冬瓜都幾舒服雞髀都幾大隻同好重沙薑味,都幾重口味下,個雞皮係已經煮到個皮好腍好似滷水個種,食落唔會覺得一舊肥膏係個口到咁,我自己就幾中意呢種,雞髀肉都好滑,不過都係同樣問題,又係幾油下,雖然雞髀本身都比較肥,食到尾浸左啲雞髀落湯到就見到碗湯面真係好多油,但係味道上都唔差嘅跟餐有得揀野飲或者中西湯,見本身嗌左湯飯廢事再嗌多碗湯飲,都係嗌左杯熱啡,埋單$47,係快餐店食野都唔預有啲咩高質野食,不
沙薑鹽雞髀冬瓜湯飯 + 餐飲/湯 $47
跟餐有得揀野飲或者中西湯,見本身嗌左湯飯廢事再嗌多碗湯飲,都係嗌左杯熱啡,埋單$47,係快餐店食野都唔預有啲咩高質野食,不過不失咁啦