2025-01-16
之前成日嗌外賣,逸東已經出晒名好食,而家旁邊擴充開了逸東小館,坐得舒服,整體味道唔錯,勝在夠親民,CP值超高,喺東昌街可能搵唔返第二間咁抵食。餐廳絕大部分都是$100內吃到的美食,平民價錢但份量十足。蝦仁鮮肉雲吞+麻辣雞鮮肉雲吞 $62再來係必點美食之一招牌雞湯手工雲吞雙拼各4粒,蝦仁鮮肉雲吞& 麻辣雞鮮肉雲吞,一上枱以聞到濃濃雞湯香味,急不及待先飲啖雞湯品嚐一下味道,湯底已經撇除雞油入口清甜香濃,真材實料絕無味精,再食件手工雲吞用料十足滿口肉汁各有風味,除咗可以食到雲吞。芫荽雞麵 $56 上海麵如果都係住大埔嘅朋友仔都知道係一個美食天堂,其中係大埔墟一帶沿途行已有多間特色食肆,仲有多國口味菜式俾大家逐一品嚐,今晚去咗東昌街呢間逸東小館開飯,當然有佢嘅吸引招牌美食就係招牌雞湯。招牌雞湯麵提供多款口味配搭,喜歡食雞嘅我都點了芫荽雞麵,麵底係上海麵,雞肉夠晒肉嫩,芫荽提升味道香味餐蛋鮮肉雲吞 $42 油麵 $8另一款餐蛋鮮肉雲吞配油麵,估唔到雲吞用料都有咁多選擇,全部湯都係用了雞湯底用心製作。脆炸豬扒 $22又可以配搭其他菜式一邊享用,我哋都點樣了幾款美食,先來有小食三款,分別係脆炸豬扒,
又可以配搭其他菜式一邊享用,我哋都點樣了幾款美食,先來有小食三款,分別係脆炸豬扒,薄薄嘅炸漿層次分明肉質香脆鬆軟啖啖肉。
至於脆炸腩肉,係我嘅心水推介入口啖啖油香之餘口感特別飽滿。
南乳炸雞翼又惹味十足,而且口感各有不同食出驚喜。
豆漿 跟餐$10
跟餐仲有優惠價點了豆漿一支邊飲邊食一餐特色美食,留待下次食埋餘下美食。