餐廳:Garden Bar & Restaurant (尖沙咀)地址:尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖啱啱新入職,壓力愈嚟愈大,依家除咗食嘢之外好似都搵唔到啲咩好奏效嘅減壓方法🥺,喺仲未返Shift之前趁住假期同好朋友去咗尖沙咀花園主題酒吧餐廳Garden Bar & Restaurant飲返兩杯🍻一入到餐廳四圍都有養眼嘅植物裝飾擺設🪴,仲有一個corner放咗張綠色嘅梳化仔比人影相🛋️,簡直喺有得食有得飲仲有得打靚卡📸今次想同大家分享嘅喺餐廳最近推出嘅Beer Set Promotion,真喺超級抵‼️‼️我同朋友叫咗個set($288)喺有1款主食,3款小食同4款啤酒可以揀,兩個人叫一個set都夠我哋傾足成晚、食足成晚🍴、飲足成晚🥂,而個promotion仲由每日3:30pm做到9:30pm,無論你放工過嚟,定喺dinner time想過嚟,都可以平住飲食,而豪放咁同朋友促膝詳談🗣✝️主食——紅酒法式香烤春雞伴薯條 Red Wine Roasted Spring Chicken with Fries用咗體積同骨架細小嘅春雞🐓,肉質較為細嫩鮮美,春雞份量有半隻,雞皮燒得微脆惹味,
地址:尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖

一入到餐廳四圍都有養眼嘅植物裝飾擺設🪴,

用咗體積同骨架細小嘅春雞🐓,肉質較為細嫩鮮美,春雞份量有半隻,雞皮燒得微脆惹味,紅酒法式煮法令春雞更加入味😎,仲有唔少蔬菜同薯條伴碟

✝️小食——滷水雞翼 Marinated Chicken Wing
雞翼一碟有六隻,炆得非常之腍,雞翼咬落入味之餘仲有少少微辣🤏,滷水汁唔會太濃,食落唔會好鹹

✝️小食——炸薯條配松露醬 French Fries with Truffle Mayonnaise
薯條嘅份量都幾多,即叫即炸,入口仲喺熱辣辣🔥,有松露醬同埋番茄醬比你揀嚟蘸🍟,送酒一流

✝️小食——香烤魷魚一夜干
魷魚切開一截截🦑,入口煙韌鮮味,配埋芥末醬嚟食十足十好似食緊魷魚刺身嘅感覺🤣

✝️香腸拼盤 Sausage Platter $138
食到咁上下仲想搵啲嘢咬吓,就散叫咗個香腸拼盤,裡面有多款唔同嘅腸仔,例如有用大蒜、胡椒、馬鬱蘭同豬肉等整嘅德國紐倫堡腸🇩🇪、夠辣夠惹味嘅豬肉腸🌶、日本豬肉腸🇯🇵 、充滿芝士香嘅芝士佳士拿腸等,而且每條都切開幾份,朋友之間就可以更方便咁試到唔同味道🥰

啤酒方面可以喺SOL、Snow Opera Mask、Tiger同Heineken揀4款,重覆都無問題,我同朋友緊係唔執輸每樣叫咗一款嚟試吓😎。
Tiger同SOL較為啖味易入口,啱晒女士或者唔太飲得嘅人,Snow Opera Mask同Heineken酒香就較濃烈,Heineken嘅麥味同苦甘香仲特別出眾🍺,唔知你又鍾意邊款呢?

2021-09-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)