2017-01-03
第二次來店,第一次來嘅時候呢個舖位只有而家嘅一半咁大,我諗應該係生意好掛,而家有兩個舖位,比起之前起碼多左十幾張枱。購買嘅形式都仲係喺門口嘅收銀處先揀食物,俾錢。跟住就攞個牌去自己嘅位,等待服務員送餐俾你。做食物嘅速度都算好快,買完之後坐低大概3分鐘已經上第一款食物,其餘果兩款食物都係2分鐘之內送到。我鍾意食佢呢一個牛肉粉,係因為好鍾意佢嗰陣味道,而且佢仲可以加佢獨有嘅麻子,即係花椒。佢呢隻花椒未加落去嘅時候已經好香,食落口時有一陣麻嘅感覺,覺得好過癮。本身嘅牛肉湯底味道好清,辣味非常之夠,連我平時比較鍾意食辣嘅,食個小辣已經覺得好辣。牛肉係用左牛輾切粒,炆得好淋,有肥有瘦。但我覺得可能切得太細,無左牛嗰種口感。我呢一個係一個餐,70幾蚊有一個餐+1個小食。我嘅小食揀咗拍青瓜,呢一個拍青瓜味道中等。醋味好重,仲有蒜頭的味道,辣就唔多覺。另外仲加左個手撕雞,呢個手撕雞感覺一啲都唔好食。佢除咗雞之外好似夾雜咗一啲瘦肉,食落去兩種肉嘅質感都非常韌,而且味道唔太有創意,只有辣味同酸味。仲記得第一次去食嘅感覺非常之好,個湯底比較濃,有心思。現在就無左呢份感覺。唯一不變嘅相信就係佢嘅花椒粉,都係甘
做食物嘅速度都算好快,買完之後坐低大概3分鐘已經上第一款食物,其餘果兩款食物都係2分鐘之內送到。 我鍾意食佢呢一個牛肉粉,係因為好鍾意佢嗰陣味道,而且佢仲可以加佢獨有嘅麻子,即係花椒。佢呢隻花椒未加落去嘅時候已經好香,食落口時有一陣麻嘅感覺,覺得好過癮。
本身嘅牛肉湯底味道好清,辣味非常之夠,連我平時比較鍾意食辣嘅,食個小辣已經覺得好辣。牛肉係用左牛輾切粒,炆得好淋,有肥有瘦。但我覺得可能切得太細,無左牛嗰種口感。 我呢一個係一個餐,70幾蚊有一個餐+1個小食。我嘅小食揀咗拍青瓜,呢一個拍青瓜味道中等。醋味好重,仲有蒜頭的味道,辣就唔多覺。
另外仲加左個手撕雞,呢個手撕雞感覺一啲都唔好食。佢除咗雞之外好似夾雜咗一啲瘦肉,食落去兩種肉嘅質感都非常韌,而且味道唔太有創意,只有辣味同酸味。 仲記得第一次去食嘅感覺非常之好,個湯底比較濃,有心思。現在就無左呢份感覺。唯一不變嘅相信就係佢嘅花椒粉,都係甘麻,甘香。