2022-11-27 90 views
平時去荃灣廣場睇完戲都係出去隔離嗰條街食嘢,但係今日午飯時間見到好多人就諗住行遠啲,點知行去後一條街就見到呢間新開嘅麻甩系,一於試吓。見佢大大隻字寫住花甲粉,仲有唔同湯底選擇好似幾得意咁,自己就揀咗麻辣蒜香世一花甲粉絲($52),泡菜豚肉炒年糕($45)同狂野辣薯條($28)。世一花甲粉絲:外賣粉絲同湯底會分開嘅,有豆卜,金菇,菜同十幾隻花甲。雖然叫咗麻辣,但係其實辣度打開可以再自己揀幾,小辣自己就覺得啱啱好,可以帶出海鮮嘅鮮味,湯底鮮甜配上金菇同豆卜啱啱索晒啲汁,正。我諗粉絲會同呢個湯底夾得好過米線。泡菜豚肉炒年糕:年糕係長方形嘅,同平時食開韓國一條條嘅有啲唔同,但同樣煙韌,而且唔會過辣,配合返香港人嘅口味。狂野辣薯條:本身想嗌啲魷魚鬚,但係覺得喺其他舖頭都食到,所以想試吓啲新嘢,朋友食得辣嘅,所以就嗌咗呢個。老闆仲話啲粉係自己調味嘅添。雖然我唔太食辣,但係食落去都OK,覺得啲粉可以再多少少,會再更加惹味,好似食緊熱浪咁樣,而家世界盃睇波一流。總結:喺同區應該搵唔到呢種花甲粉,都算係新嘢,而且湯底都幾好食,粉絲份量都好夠,可以再加多少少要其他肉類,咁就可以一餐啦。同場加映anson

總結:喺同區應該搵唔到呢種花甲粉,都算係新嘢,而且湯底都幾好食,粉絲份量都好夠,可以再加多少少要其他肉類,咁就可以一餐啦。同場加映anson lo應授😂
TakeAway