2020-11-08
今日黎到呢間裝修得幾靚幾文青嘅cafe,入到去完全係置身於花花世界咁,好有生氣同活力。餐牌上面雖然野食嘅種類唔算太多,不過全部就咁睇個名都好吸引。有樣野要注意嘅係只限星期一至五先可以以半價升級餐牌飲品。由於我地去個陣係weekend黎,咁我地就冇升級到飲品,就咁揀左個是日餐湯。是日餐湯係蘑菇湯黎,幾濃郁同足料,每啖都食到好多蘑菇碎。蒲燒鰻魚滑蛋定食所有野同擺盤都好精緻,非常適合打卡。除左睇得之外最緊要嘅係仲要食得,個滑蛋非常滑,拎黎個陣上面仲有少少半熟嘅蛋汁係度滾動緊XD,主角鰻魚呢就正常水平,反而旁邊嘅青瓜薯蓉非常令人喜出望外,好清新完全冇平時食薯蓉嘅個種飽濟感。慢煮封門牛柳定食呢個定食同樣都有沙律同薯蓉伴碟。牛柳經過慢煮之後肉質軟滑,但仲保持到有咬口。食落有少少牛味,不過淨食較淡,要點一點附送既醬汁一齊食,略嫌醬汁偏甜。另外幾鍾意個飯,面頭有少少芝麻,飯粒粒粒分明有咬口。人均消費:$130推介指數(10分為滿分):8分
蒲燒鰻魚滑蛋定食
慢煮封門牛柳定食