2014-06-18 2682 views
舊年黎過係呢度寫過封信,最近收到喇~好開心,所以同朋友再黎幫襯。因為想少d人,揀左一個星期六既早上去。叫左杯matcha latte,不太甜,牛奶味比較重, 濃。店舖除了有tea set,還有好多靚靚家品售賣。叫了一人一個tea set,每人都有自己的信紙,可以寫一封信俾未來既自己。其實上年寫既野,隔左咁耐我真係唔記得左,所以收返既時候都覺得幾驚喜。下年又可以收喇~呢個idea有d另類不過我就幾鍾意。食物方面,有幾件酥皮撻,鬆餅同甜點,有d同之前一樣有d好似係新既。我當係早餐,慢慢食就覺得ok夠食,如果當lunch可能就唔得喇。不過d食物有d都幾好味呀,例如三文魚碎蛋,鹹鹹酸酸的好開胃,磨菇撻奶油跟牛油味很重,香口。甜品有搽左士多啤梨果醬既玫瑰鬆餅,玫瑰花味香香的。還有一件加了紅菜頭味的朱古力蛋糕,是想令朱古力清新一點吧。另外仲有一件daily special,我吃了那件有lemon味的瑪德蓮蛋糕,鬆軟,lemon味很香, 清新~跟酒店不同的是cake stand餐具跟環境都好漂亮,食物造型不是像酒店很精緻那種,不過味道還不錯,較有田園感。唯一要考慮的是座位的setting是一個com
因為想少d人,揀左一個星期六既早上去。
Matcha latte
店舖除了有tea set,還有好多靚靚家品售賣。
Tea set提供的I LOVE ME信紙,食完再慢慢寫

呢個idea有d另類不過我就幾鍾意。
兩個tea set的份量

唯一要考慮的是座位的setting是一個common room的模式,望落都幾細。不過沙發坐得幾舒服,夠大,坐落都唔係好迫,而且氣氛很溫柔,所以我都接受到。

開心的一天~
2014-06-07