收工出到嚟銅鑼灣試試呢間充滿花嘅餐廳🌹見到成幅牆都係Red Roses,即刻心心眼!整個天花同牆身都係假花同蝴蝶,好適合打卡📸成件事好夢幻。原來前身係荃灣嘅白宮咖啡室🙊希望嚟到銅鑼灣有改善啦......🔸香蒜芫茜什菌炒意粉 $𝟏𝟎𝟗一見到滿滿芫茜嘅意粉,開心到我😍芫茜份量極高!(不過同枱嘅男朋友極度嫌棄🤣)每一啖都一定食到芫茜☘️芫茜控必選!最初會擔心芫茜會好青,但竟然冇青味,又唔會過熟,加埋香蒜食落更香口!什菌增加咗成個麵口感😋不過略嫌太油,食到最尾碟底比較油,如果少啲油就好了。🔸熱情果梳打 $𝟒𝟓淡橙色的熱情果梳打加上食用花點綴,好有summer vibes🌻如果比支攪拌棒就好啦,因為飲筒有點短攪唔勺😂不過喺炎炎夏日係十分解渴🍹亦好襯充滿花花嘅室內設計!🔸韓式泡菜煙鴨胸炒蝴蝶粉 $𝟏𝟐𝟒蝴蝶粉炒得好靚🎀冇穿冇爛,粒粒都好完整!加入泡菜係意想不到咁夾👍🏻因為有泡菜汁一齊炒,蝴蝶粉唔會好乾又入哂味。食落口微辣嘅感覺,泡菜增加咗咬口,好食!🔸蜂蜜牛油果香蕉 $𝟓𝟖原來呢款係有牛奶的🥛飲落只飲到沙冰+蜂蜜,打得唔夠幼滑,比較似沙冰。大大杯份量超足!可惜飲唔到牛油果或香蕉味道,感覺麻麻地。淡綠

🔸香蒜芫茜什菌炒意粉 $𝟏𝟎𝟗
香蒜芫茜什菌炒意粉

🔸熱情果梳打 $𝟒𝟓

🔸韓式泡菜煙鴨胸炒蝴蝶粉 $𝟏𝟐𝟒
韓式泡菜煙鴨胸炒蝴蝶粉

🔸蜂蜜牛油果香蕉 $𝟓𝟖
蜂蜜牛油果香蕉

原來呢款係有牛奶的🥛飲落只飲到沙冰+蜂蜜,打得唔夠幼滑,比較似沙冰。大大杯份量超足!可惜飲唔到牛油果或香蕉味道,感覺麻麻地。淡綠色嘅佢加上食用花點綴真係好靚💚
———
📍銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心15樓1501室 | Rm 1501, 15/F United Success Commercial Centre, 506-508 Jaffe Road, Causeway Bay
🄿🅁🄸🄲🄴 : $185 per person

🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻: 一開Lift已經係滿滿嘅花花草草,打開門一眼睇哂。鋪頭細細但好多位,亦不乏打卡位📸絕對係相機食先嘅好地方!枱一路食一路搖🤔而枱同枱之間冇距離可言…
開放式廚房,堂食期間聞唔到油煙味👍🏻一離開就聞到件衫索哂陣油煙🥲食完先知前身係荃灣白宮咖啡室,好彩事後先知。位置好方便,就喺Sogo後2條街🚶🏻‍♀️
Type of Meal
Dinner