2024-06-12 80 views
Arcadia係希臘內陸之一風景優美的偏僻山區,神話中是牧神潘的住處,被稱作牧人的樂園。位於銅鑼灣嘅以Arcadia 為名的西餐廳,樓高兩層,室內設計好fancy,充滿花花擺設同埋華麗嘅燈飾。樓上天台户外係少女心滿瀉嘅粉紅色裝飾。生牛肉他他配10年陳醋生牛肉他他選用新鮮、高品質的生牛肉用刀剁碎、混和香料,配上生鷄蛋,而成的一道法式料理,配上陳醋,加上香脆嘅多士。脆皮豬手配阿根延奇米丘里醬已經分好件的豬手,外皮香脆,肉味濃郁,適合一大班人分享!配上以切碎的香菜、大蒜、洋蔥、檸檬汁、辣椒末和橄欖油的阿根廷醬料,可以消除油膩感。香煎澳洲B3和牛肉眼扒我地叫左medium rare, 和牛肉質鮮嫩多汁,牛味重,切開仲係粉嫩嘅顏色,伴碟有紅菜頭,胡蘿蔔,蒜蓉粒等等MocktailH.L.S 芒果加椰奶,口感清新特別,仲有芒果粒粒!

生牛肉他他配10年陳醋

脆皮豬手配阿根延奇米丘里醬

香煎澳洲B3和牛肉眼扒

Mocktail
H.L.S
芒果加椰奶,口感清新特別,仲有芒果粒粒!