2022-07-25 100 views
話說我隻貓部水機壞咗,同朋友講開佢話可以俾咗佢嗰個我,所以就入咗去天水圍拎順便同佢食個飯。撳Openrice見到間Cafe就揀咗,我就巴士喺聚星樓嗰個站落車,約咗朋友喺西鐵站行過去。沿路跟住一糖嘅指示行入去就搵到。座位唔多,太熱嘅關係,店員話唔想坐出邊就可以去一糖嗰邊食🫡Menu熟食有All Day、Bagel、Burger同飯,仲有飲品同甜品。🥗牛油果大啡菇全日早餐 呢份係素All Day,有牛油果、薯餅、炒蛋等等。大啡菇有芝士洋蔥焗,幾有心思。🍔經典安格斯芝士漢堡|酥炸軟殼蟹煙肉漢堡仲叫咗兩款漢堡包,漢堡包有先烘過,暖得嚟微微脆,入邊仲有蕃茄同生菜,咬落Juicy。軟殼蟹酥脆,有煙肉同沙律去吊一吊味。配比較少見嘅蕃薯條,外邊脆身又啖啖蕃薯肉。🥤Matcha Latte | Iced Cappuccino抹茶嘅茶底夠濃,甜度啱啱好又夠滑。飲番杯凍嘅嘢,爽!另外Cafe 門口仲有一幅花花牆,勁打卡able。呢間會Encore

🥗牛油果大啡菇全日早餐

🍔經典安格斯芝士漢堡|酥炸軟殼蟹煙肉漢堡
軟殼蟹酥脆,有煙肉同沙律去吊一吊味。
配比較少見嘅蕃薯條,外邊脆身又啖啖蕃薯肉。

抹茶嘅茶底夠濃,甜度啱啱好又夠滑。飲番杯凍嘅嘢,爽!

另外Cafe 門口仲有一幅花花牆,勁打卡able。
呢間會Encore