2016-09-06
一進到餐廳最吸引的地方係檯上的瓷磚花花圖案. 每張檯都唔同, 所以我地坐了一張圖案最花巧的檯, 很美. 煙三文魚凱撒沙律, 甘荀湯配蒜蓉包頭盤以清清地的甘荀湯,很有營養又甘香好味. 配脆卜卜的蒜蓉包. 一清一濃, 很開胃. 加上煙三文魚凱撒沙律, 三文魚新鮮啖啖肉, 羅馬生菜很清新好味, 加上沙律醬, 芝士碎和脆脆煙肉, 份量很大, 食極都仲有.可以三四人分享. 香草蒜片大蝦墨魚麵嚐起香草配蒜片很熱辣可口, 可以再重手一些. 大蝦肉很彈牙, 好鮮味.配上墨魚麵更為鮮上加鮮. 墨魚麵幼細彈牙, 這種墨魚麵應該係製造麵條時已經放入墨魚汁, 所以食起來唔會食到成排牙都黑麻麻. 雖然沒有太多汁, 但麵質又不會太乾身變硬. 份量多. 夠二三個人分. 龍蝦松露薯條 陣陣松露香味,龍蝦全隻開成邊上, 賣相相當吸引呀, 份量十足而龍蝦肉滲入了松露香味雙重香氣後,更是惹味無比 熱辣入口會嚐到異常鮮活彈牙的口感 確實有喜 大件夾抵食 令味道賣相加分炸薯條蘸上. 光是顏色和賣相已經很吸引 . 雖然食到整手都油油的(有工具比我地食), 但值得一試.朱古力咖啡慕絲蛋糕 朱古力碎係上, 雪糕, 層
煙三文魚凱撒沙律, 甘荀湯配蒜蓉包
香草蒜片大蝦墨魚麵
龍蝦松露薯條
朱古力咖啡慕絲蛋糕
朱古力碎係上, 雪糕, 層次豐富很冰涼的感覺, 凍冰冰,最適合夏日30幾度食.