2021-07-20
-今次食嘅係一間位於銅鑼灣總統戲院附近嘅花花cafe,裝修好靚,都近地鐵站,好多謝白房子邀請免費試食,有兩個主菜同兩杯野飲,一入到去店員都好貼心咁安排左我地去有得打卡嘅位,佢啲位嘅擺放都係令到每個位都可以打到卡🍧White Hse Cookie Cup $69一post左呢個上story就已經有朋友問係邊間,隻杯好靚,店員都有提醒要成杯拎嚟飲,唔好剩係拎住隻杯耳,簡單嚟講就係消化餅加牛奶,成個樣好靚,畫左隻戴住口罩嘅熊仔,應該係睇季節、新年同復活節都會唔同,杯入面有層朱古力令到啲餅冇咁易融,邊飲牛奶邊食隻杯嘅感覺好正,好食,呢杯對於食左辣野嘅我係救星嚟😂🫕香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉 $109蝴蝶粉唔會整到太淋,每一隻嘅蝴蝶粉都沾有蕃茄醬,唔會太酸,兩個粉都有煙肉、菇,我試左面頭嘅食用花,覺得好濃草青味😂🍝來自地獄的意粉 $110好少食辣嘅意粉,呢個冇想像中咁辣,辣度大約係三小辣左右,意粉feel到加左Tabasco、辣椒子、炸蒜洋蔥同黑椒,有一種令人想係咁食嘅感覺,好食☺️,建議鍾意食辣嘅人可以一試🍹蝶豆花綠茶 $45打卡嚟講係幾靚,點樣攪極都唔會勻,綠茶味偏多
🍧White Hse Cookie Cup $69
🫕香草芝士拿破倫煙肉蝴蝶粉 $109
🍝來自地獄的意粉 $110
🍹蝶豆花綠茶 $45
打卡嚟講係幾靚,點樣攪極都唔會勻,綠茶味偏多