2016-05-25 5278 views
放假去左商場睇戲, 睇完餓餓地就搵野食, 商場之內好多餐廳, 見呢間幾多人, 而且環境唔錯, 一於試下.可能鋪頭既一邊係落地玻璃, 感覺好開揚唔侷促, 陽光從一邊透入鋪內, 可以悠閒咁嘆茶傾偈.個menu係brunch set, 飯意粉既正餐, 或者三文治麵包都有, 仲有甜點都可以選, 都幾多選擇. 飲品除左大路既咖啡茶, 仲有水果茶.見到隔離枱set果茶好似好吸引, 所以要左蜜桃薑水果茶, 一上枱已經好香果花香味.店員仲奉上幾款糖既東西, 有車厘子, 檸檬, 焦糖味. 無加之前我先飲一啖花茶, 好香蜜桃茶味, 反而薑味就唔太覺, 但飲落好似淡D, 所以將檸檬同焦糖加入壺中繼續加熱, 等左一陣再飲, 果然加糖之後提升左花茶既味道, 甜甜地好易入口.Brunch set有沙律/湯選擇, 要左沙律, 菜幾新鮮, 加入醋酸地夠開胃.主食要左西班牙早餐, 其實唔知係咩, 但見到材料同平時既all day breakfast類似, 就叫黎試下.係蛋蘑菇, 菠菜, Ham, 薯餅, 煙三文魚放響包上面, 材料切細舊可以夾埋包一齊食. 薯餅好脆口, 唔油膩, 煙三文魚同HAM唔會太咸, 菠菜好新鮮,

薯餅好脆口, 唔油膩, 煙三文魚同HAM唔會太咸, 菠菜好新鮮, 炒蛋夠滑. 而個麵包好鬆軟, 而且有D甜甜地既味道, 就算上面有咁多材料, 都唔會搞到濕晒腍晒, 呢樣唔錯. 成個包都幾大條, 一個人食夠晒飽.
$140 (Tea)