清假的日子八 (星期一)想食好耐, 每次行過都有人排隊所以放棄0左, weekday 0黎無人排0甘就行過去, 原來都要等, 2個waiter門口開門同解釋執檯中要稍等仲有用餐時間1.5HR, 1.5HR 係餐到0既時間先開始計, 雖然我唔鍾意有限時, 但0甘0既計法公道好多, 好多餐廳都係計入座時間。入到去明白點解CAFE 唔細都成日要等, 因為係跟足1.5米距離, 好難得, 即使酒店大部份都做唔倒,  樓底高, 有大落地玻璃,自然光, 空間感夠, 出去點餐亦係自己攞餐, 坐BAR檯, 從未坐過0甘闊0既BAR 檯, 望出去雖然係馬路, 但好天氣, 心情悠然0既, 想起一句若無煩事掛心頭 便是人間好時節。ORDER 0左牛油果多士, 多士好厚, 牛油果切得幼細, 好熟好香。MOCHA個奶泡都可以, TOTAL HKD 12X, 唔算抵, 因為有限時而且自助。
清假的日子八 (星期一)

2021-03-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$122 (Lunch)