❀ Coffeeholic #上環❀❗️英倫風格Cafe 女人頭像拉花 ❗️——————————————————Cafe外牆天藍色的確幾靚,不過內裏就比較rustic,採用帶有英倫風格嘅家具,開業數年亦都有少少舊嘅感覺,絕對唔係而家不斷新開走文青風格嘅Cafe,但更有嘅係注重食物嘅質素🤤。.平日下晝嚟到都坐滿晒,堂食更有七五折優惠✨食物選擇都幾多,甚至有個彩虹系列嘅意粉🌈飲品除咗一般嘅咖啡之外,仲有大量特色飲品,例如海鹽焦糖拿鐵、辣味牛奶拿鐵等等,加$5仲可以轉維他奶植物奶添,低糖、零膽固醇、不含乳糖、不含反式脂肪、素食人士都適合👍🏻。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 意大利燴牛肋條🐮原價$148 堂食七五折$111同常見嘅法式燉牛腩有啲唔同,呢個意大利版本嘅燴牛肋條醬汁酸酸甜甜,冇咁油膩,再加入蘑菇、黃豆等等配菜,加埋隻生雞蛋!牛肋條切成粒狀,腍身入味,如果可以再多啲就更好👍🏻!幾鍾意佢個竹炭麵包,凍咗都好脆,用嚟點醬汁一流🤤。另外個牛油果醬都整得好好,加入左啲南瓜籽,creamy得來帶點硬脆嘅口感。配埋香脆螺旋薯條,滿足!味道: 4.3/5 性價比: 3.9/5.☞ Scone🥠$45當日唔係太肚餓所
❀ Coffeeholic #上環❀
❗️英倫風格Cafe 女人頭像拉花 ❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 意大利燴牛肋條🐮原價$148 堂食七五折$111
牛肋條切成粒狀,腍身入味,如果可以再多啲就更好👍🏻!
幾鍾意佢個竹炭麵包,凍咗都好脆,用嚟點醬汁一流🤤。
配埋香脆螺旋薯條,滿足!
味道: 4.3/5 性價比: 3.9/5
意大利燴牛肋條

☞ Scone🥠$45
當日唔係太肚餓所以就嗌咗個pastry,除咗scone之外佢哋仲有tiramisu、多種唔同味道嘅muffin。
呢個scone係我鍾意嘅酥脆口感,再配埋士多啤梨醬同埋加咗糖嘅牛油😲,算幾唔錯!
味道: 4/5 性價比: 3.7/5

☞ 紫薯拿鐵☕️轉植物豆奶$60
呢個飲品係令我最有驚喜,首先女人樣嘅拉花已經幾特別😍。
轉左豆奶但咖啡嘅味道依然香濃,係有好醇厚嘅感覺,而且入口如絲般順滑,係我近期飲過最好飲嘅咖啡!
不過佢嘅紫薯味就真係微乎其微😶。
味道: 4.2/5 性價比: 3.7/5
紫薯拿鐵☕️轉植物豆奶

整體來講覺得呢間雖然唔係一啲打卡嘅Cafe,但食物同埋飲品質素都幾高,尤其杯咖啡真係刻骨銘心,而家堂食有七五折都幾抵👍🏻!

意大利燴牛肋條
紫薯拿鐵☕️轉植物豆奶