1K
2019-03-01 680 views
今日同朋友去朗豪坊shopping,行到又攰又餓說搵地方坐底並且食個lunch,我哋就落到去地下個層M&S CAFE。我哋叫了兩個套餐,有餐湯,主食及飲品,先點了 蘑菇湯及意粉蔬菜湯作餐湯,主食是炸魚薯條及腸仔焗薯蓉,飲品點了mocha 及檸檬薑茶,甜品就叫了carrot cake甘筍蛋糕。餐湯方面磨菇湯很香濃,仲有細細粒蘑菇蓉,味道不錯,至於意粉蔬菜湯, 蕃茄味非常濃烈,帶酸味並且意粉份量十份多,飲完後很飽肚。主食是炸魚薯條, 炸魚薯條很大塊,而且仲外脆內軟, 薯條應該經過烤焗,沒有油膩感,不會太乾身及沒有落鹽粒,很有薯仔味。另外腸仔配焗薯蓉, 腸仔是德國腸帶鹹,配上淡奶香味薯蓉, 可中和腸仔的鹹味,味道也不錯。甜品是甘筍蛋糕,單睇外觀很可愛因為有一個甘筍的小圖案,味道就略為甜了一點,如果再可減甜一點就更好了。檸檬薑茶是用茶壺上的, 薑味很重,份量剛好,而且也可不停添加熱水。咖啡方面杯Mocha 有濃郁的朱古力,口感很rich。