2022-04-07
新開既呢間酒店令我十分欣賞🥰有一種英式既Classy 同時又不落俗套帶現代感🏰有一種低調既奢華感⚜️放假專登黎一個Staycation💤用Dining Credit就嘗試一下佢既意大利菜啦🇮🇹 午餐菜色唔算好特別 但係質素不錯 值得一試😋⭐️ Il Vitello Tonato 🥩經典既配搭牛肉配上吞拿魚醬🐮 牛肉算係嫩滑 整體感覺幾清爽👍🏻 ⭐️ Insalata di Mare al Limone Amalfitano 💙以為係個普通既沙律😅 點知內有乾坤🤩 有魷魚 帶子 蝦🦐等海鮮🌊 海水味十足😋 略嫌有點太豐富 搶左沙律既質感💚⭐️ La Pizza al Prosciutto di Parma 🍕意式既手工薄餅皮偏脆 唔會太油膩😚 主要來自巴馬火腿既鹹香🐷 芝士作為點綴恰到好處🧀⭐️ Orata Arrostita al Forno 🐟相對之下煎魚比較無亮點😅 雖然皮脆肉嫩😚但係煮法較普通屋企都有可能做到呢種口味😜⭐️ Il Tiramisu Tradizionale 🍰食過數一數二最好食既Tiramisu‼️果然夠傳統🥰 Ladyfinger 浸滿濃濃既咖啡味☕️Mascarpone Ch
⭐️ Il Vitello Tonato 🥩
⭐️ Orata Arrostita al Forno 🐟
⭐️ Il Tiramisu Tradizionale 🍰
食過數一數二最好食既Tiramisu‼️果然夠傳統🥰 Ladyfinger 浸滿濃濃既咖啡味☕️Mascarpone Cheese 夠曬幼滑😋酒味香又唔會過甜🥂宜家寫返都好懷念💕
⭐️ La Panna Cotta alle Fragole 🍮
奶凍簡單但係唔容易整得出色🥛 呢個口感夠曬Smooth👍🏻士多啤梨味偏酸🍓啱啱好中和返甜度😋