2020-03-10 454 views
定係兩樣都想食?如果係嘅話呢間小店一定滿足到你嘅願望😋 英式炸魚有多種魚類俾你揀 餐牌上會列出每種魚類嘅出產地 方便顧客去選擇⠀⠀▫️Fish & Chips (HKD145)我揀嘅係來自格陵蘭島嘅大比目魚 肉質夠厚 冇腥味 不過我嫌外層嘅炸粉厚好咗啲 唔夠脆口 同埋魚上面嘅粗鹽好少而又灑得唔夠均勻⠀⠀▫️Seabass with Mashed Potato (HKD140)如果覺得炸魚係太熱氣嘅話 可以考慮吓煎魚 三款魚類出產地係香港 而且仲係”即日鮮魚”喎 呢個主菜賣相比英式炸魚薯條靚😝 肉質鮮甜 香氣撲鼻⠀⠀▫️Fisherman’s Basket (HKD140)海鮮種類係多嘅 (炸魷魚 炸蟹餅等)不過味道就認真麻麻地 由其係炸魚手指 雪藏味極重 我個人就唔推薦喇⠀⠀英式炸魚份量望落去唔算大份但食落都幾飽㗎 今次食唔落法式烤雞啦 唯有等下次啦😅
⠀⠀
▫️Fish & Chips (HKD145)
⠀⠀
▫️Fisherman’s Basket (HKD140)
Type of Meal
Dinner