2022-02-01
喺香港好少搵到一間咁地道嘅英式酒館🍻氣氛比較粗獷但很好Vibe🎉 食物同啤酒也很有質素👍🏻本身仲以為Pub Food有點頹🥲睇吓波傾吓計 ⚽️渡過一個英式Happy Hour係一個幾特別嘅體驗呢🥰 ⭐️ Old English Pork Sausages 🌭入口似普通香腸略嫌普通左少少🌝 青豆同薯蓉係好英式傳統嘅配菜🥔 但係對我來講偏無感😅⭐️ Beef, Beer and Mushroom Pie 🥧全晚重點就係黎試呢個批❤️先講批皮熱辣辣超脆同Flaky🔥唔會比內餡浸到林晒 牛肉餡濃郁但唔會好重口味🥩 仲食到啤酒味添🥂 配菜焗豆都有驚喜用茄汁煮出嚟🍅 唔係罐頭貨色 ⭐️ Apple Cider 🍏⭐️ Budvar 🍺始終係一間Pub酒嘅選擇一定唔少🤣 酒量淺嘅我揀咗Apple Cider 入口比較乾 但果香都好重🍸Budvar 就帶半點苦但很重持久的麥味 😜⭐️ Popcorn Cheesecake🍿雖然面頭嘅爆谷林左🍬但係食落都有焦糖香成件事感覺好美式好滿足🇺🇸
⭐️ Apple Cider 🍏
⭐️ Budvar 🍺