2024-06-03
久仰英記嘅大名,終於食到啦!落雨天晚上約10點嚟到,店舖坐滿晒客人,果然有人氣🫢一坐低,店員就問你食乜😂對於第一次幫襯嘅客人嚟講,都未睇有咩食,講真係有d壓力。落單後,食物唔使1分鐘就到!🔸油渣麵(細)🔸英記油渣麵係清清地嘅湯底,配上上海粗麵,顛覆咗我一向對油渣麵嘅觀念!湯底清得嚟幾好味,配埋辣椒醬都唔錯。英記嘅油渣與坊間的唔同,唔係脆卜卜嘅,但係你可以食到油渣嘅肥瘦之分,可以當一個餸咁食🤭🔸芝士腸、雞翼🔸由於小食係即叫即上,所以上碟嘅時候已經係涼涼哋,應該係預早煎定。不過,今日最主要係嚟食油渣麵,小食都只係配角,所以小食有所失誤都唔係太失望。味道正常,如果喺溫度方面可以控制返,會更加好。🔸腐乳通菜🔸以$22嚟講,份量算細,絕對唔平。菜框比較多(個人喜歡食菜葉)。雖然價錢有啲貴,但係油渣麵的確唔錯,行開呢邊都會幫襯,尤其是開到咁夜,絕對係宵夜好選擇👍🏻溫馨提示,店舖只收現金。
落單後,食物唔使1分鐘就到!
🔸油渣麵(細)🔸
🔸芝士腸、雞翼🔸
味道正常,如果喺溫度方面可以控制返,會更加好。
🔸腐乳通菜🔸