2020-01-15
上完堂行過呢間新開既茶飲品店!見到佢menu同一般既台式飲品店好唔同~見到有英記茶葉賣再細心睇埋佢logo先知原來係英記旗下既~咁黎講茶底應該會有品質保證,令我期望會高D喇!除左茶飲之外,呢度仲有果汁沙冰同埋好特別既茶啡!!! 其實我都好想試茶啡,但驚唔match/唔係我中意既味道就浪費左~今次我就order左一杯茶同一杯沙冰!<<香檸冠軍紅烏龍>> $40見到個名咁把炮就試一下呢杯勁野啦! 都係order左少甜~ 一入口既感覺好清爽!! 檸檬酸酸地既味道配上清新既冠軍紅烏龍好match!! 好fresh!! <<鳳梨奶蓋大理石>>$47一入口係creamy既奶蓋,呢個奶蓋帶有小小甜味~同我平時飲開咸奶蓋有唔同既感覺! 奶蓋質地夠綿密同滑身~mix埋落杯鳳梨大理石會有小小過甜,但都好相融。 鳳梨大理石問過店員可唔可以微甜,佢好詳盡咁解釋左之後叫我試少甜… 但對於我黎講都係覺得偏甜!! 但入口感覺係清新既~ 而且沙冰入面仲有一絲絲既果肉! 覺得成件事好有誠意!!原來英記茶莊最出名嘅係普洱!! 咁下次真係要黎試下普洱既飲品喇!
見到佢menu同一般既台式飲品店好唔同~
見到有英記茶葉賣再細心睇埋佢logo先知原來係英記旗下既~ 咁黎講茶底應該會有品質保證,令我期望會高D喇!
今次我就order左一杯茶同一杯沙冰!
<<香檸冠軍紅烏龍>> $40
<<鳳梨奶蓋大理石>>$47