2019-05-23 508 views
無驚無險又到開心星期五,梗係要去CHILL一下啦,正所謂「辛苦搵黎志在食」,加上都有一段時間無食過韓國野喇,所以朋友一話大埔有間韓國餐廳好唔錯,仲點係英雄為主題的,我二話不說╴連環SAY YES 啦。入到餐廳,不論是牆身,櫃臺都掛滿放滿各款英雄既模型和掛畫,實在非常吸睛,我忍唔住斬影左好多相。我哋叫左「芥辣蜜糖炸雞」、「香腸辛辣麵」、「煙肉芝士炸薯條」、「檸檬薄荷梳打」,仲有一個唔記得叫咩名既飯,但係佢既肉碎相當好味,咸香剛剛好,加上好彈牙,比我成碗清晒。「芥辣蜜糖炸雞」-  芥辣蜜糖好夾,唔會好嗆果種辣,炸雞炸得香脆肉嫩,顏色亦好靚。「煙肉芝士炸薯條」 -  煙肉芝士係絕配,薯條很肉肉,每條薯條都充滿薯肉,口感非常幸福。「檸檬薄荷梳打」 -  好清新醒胃,亦好解渴,而且比一般SIZE大杯,都幾抵飲,夏天飲岩晒。

2019-05-17
$150 (Dinner)