2022-04-25 514 views
🎥尋晚睇完戲,去咗黃埔嘅 Hero's Friday🦹‍♀️ ,裝修都好特別,四圍都係美國漫畫嘅風格,睇完Marvel就最合適🦸‍♂️。我同朋友分別嗌咗兩個漢堡餐🍔:🍔隊長漢堡(套餐)$76隊長漢堡裏面有🥩牛肉漢堡扒、🧀車打芝士、🥬生菜、🍅蕃茄、🍳蛋同埋🥓煙肉,係一個超邪惡嘅配搭。😈😈😈朋友食得出佢嘅漢堡扒真係手打👊,就算煎完都好有肉汁,🧂調味亦都唔會重手左,好有牛肉嘅味道。佢嘅🫙醬汁亦都啱啱好,唔會好似某間快餐店咁漢堡包食到中間冇晒醬汁嘅尷尬情景🙁🙁🙁佢嘅🍟薯條都好好食,同樣地相較起某大快餐店,呢度嘅薯條用咗🥔厚切薯仔,食落更加有口感同埋薯仔味❤️食完會有滿足嘅飽腹感🍔神盾漢堡(套餐)$76至於呢個🛡神盾漢堡同上邊隊長漢堡相較起,仲會多咗塊薯餅,(細聲同大家講梗係呢個抵食啲啦😝)不過佢用咗重口味小小嘅燒烤醬🔥,食落去感覺幾有🇺🇸美國風味,生菜同埋蕃茄都可以中和下,成個漢堡包仍然非常有層次。😋😋😋我哋加$8換咗薯角,佢哋嘅薯角都係焗薯切成嘅🔪,可以食到焗薯嘅皮,炸得又夠晒香,落少少黑椒粉,再點埋🥫茄汁咁就一級棒!——————為食分界線——————📍 Hero's Friday (黃埔新邨)

🍔隊長漢堡(套餐)$76

🍔神盾漢堡(套餐)$76

——————為食分界線——————
📍 Hero's Friday (黃埔新邨) (紅磡)
紅磡船塢街99號黃埔新邨遠富樓地下4M號舖

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $80
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie#為食馬利奧 #herosfriday #beyourownhero #荔枝角美食 #中環美食 #黃埔美食 #黃埔 #深水埗美食 #深水埗 #Panger #Burger #班堡 #馬里奧美國菜 #漢堡包 #隊長漢堡 #神盾漢堡 #Marvel #superhero #shield #agent