2018-04-28 518 views
之前去香檳大廈睇相機都唔知原來地下有間星座冰室。見到大都酒店水牌入去落樓梯轉右就係星座冰室。短短嘅路程感覺好似入左時光隧道咁,周邊殘舊得黎好地道,裏面用吊落黎嘅風扇,再配奶白嘅燈光,望住碗麪,啲影閃下閃下咁好治愈。一坐低就叫左碗蕃茄撈蛋麪加五香肉丁 ,一上枱睇落好似粟米肉粒飯,因為成個表面都係蛋,即刻撈撈去,五香肉丁比得幾足,但蕃茄肉就唔係好夠,所以食落無茄味,蛋味好濃郁,如果落多少少五肉肉丁嘅油會再香啲,仲有佢地用出前一丁,煮得較軟身。雖然佢無乜茄味有啲失望,但其實都已經幾好味,連湯底都飲埋!下次要試埋佢嘅純茄底加!@852whatever

@852whatever