Hiring
$18,000-$22,000
Monthly (Negotiable)
2024-01-18 374 views
撞正個飢餓時分,行到中環迫唔住去了「茶心酒意」隱世拉麵店一嚐招牌。🍜店內環境簡潔明亮,坐低就點咗碗涼風紅藏蟹高湯鹽拉麵。湯底清爽帶嘅鹽香,蟹味濃郁之餘又鮮美得滯,好食得嚟唔開腥,仲要打卡靚仔泡泡造型,即刻一拍即合。再黎啲九味醬油湯拉麵,啱哂愛咁濃味嘅我,慢煮叉燒厚實又滑溜,一啖肉一啖湯,喉嚨嘅愉悅都似過山車咁抽高嗲!嗰碗特級雞白湯拉麵就真係得意,滑雞滑到想唱歌,感覺得到廚師個心機,賣相和風味都平易近人,仲唔使等太耐,忙中偷閒最啱。未食過呢家嘅蕃茄愛好者一定要試下佢哋個大阪芫荽和風蕃茄湯拉麵,好似夏天琴聲咁清新哄人,番茄味合埋芫荽簡直係炸裂全場。唔駛講得咁專業,總之就係一個字,正!口感順滑彈牙,味道層次鮮明,環境樸實無華,食得開心,記得要提早搵位,呢度經常一座難求。實要大讚下,佢哋嘅服務都好親切,喺繁忙嘅香港都能夠搵到咁嘅好地方,真係要mark實,日後反反覆覆都會黎,無論係同三五知己一聚,抑或係自己獨自享受美食嘅時光!👍🔥