2024-02-02
😎食完lunch之後仲未飽,就去咗茶茶Go,打算買兩杯茶品同埋小食。🤩🤩冇諗過茶品店都有這麼多小食選擇,cheese cake, tiramisu ,蘇丹皇榴槤盒子, 楊枝甘露盒子……,茶品選擇當然唔少👍🏼👍🏼最後我叫了最近熱賣嘅紫菜肉鬆小貝、凍春滿金旺鳳梨、凍若葉百香玉子。⭐️⭐️紫菜肉鬆小貝一盒四個,外層鋪滿厚厚嘅肉鬆紫菜,入面口感類似軟綿綿的戚風蛋糕,非常好味😋⭐️⭐️春滿金旺鳳梨🍍,係用新鮮水果製作的生果茶,原來係用了從台灣直送的17號金鑽鳳梨,再加上用原葉冲泡的台茶18號紅玉紅茶,真係非常之講究,飲到最後真係有幾片新鮮鳳梨,真係有得飲有得食👍🏻👍🏻⭐️⭐️ 若葉百香玉子,充滿百香果的香味,配合清香嘅綠茶,再加上清爽的玉子,配搭得非常之好👍🏻👍🏻