2021-10-05
茶寮 京都仁王門係海之戀新開既一間過江龍pancake店 除咗pancake之外 仲有其他精美既定食 止下去日本既癮🇯🇵九宮格定食 💸158外貌好精緻 一格格咁 感覺有D似之前食過既 某婆婆😂但個日覺得某婆婆好食好多😂😂每碟既味道都係普通 唔難食 但係唔算好經驗 中間既沙律薯仔直頭酸到好似變壞咁🤧我真係吞唔到落去 所以同咗staff講 之後佢地都好好換咗碟炸雞比我地宇治抹茶Pancake $102呢個亦係最期待但係結果都係失望咗 感覺佢無咩空氣感 所以點搖都無動L既感覺 同埋無乜蛋香 仲帶有少少膠味添 真係極度失望 係個抹茶厥餅好食 夠軟糯飲品方面和風抹茶豆乳黑蜜 $42倒完個濃縮抹茶入去之後溝埋都因唔到抹茶味 淨係飲甜甜地嘅豆乳 抹茶味唔出冇乜特別嘅一杯野🥺焙茶黑芝麻奶昔 $52黑芝麻味幾濃 原來焙茶放咗係面頭 面頭係cream黎既 好厚實棉滑 仲有三件厥餅 好有趙口😬 茶寮 京都仁王門 荃灣大河道100號海之戀商場地下G22-G23號舖
止下去日本既癮🇯🇵
九宮格定食 💸158