2018-05-29
放假啦,放假啦!仲唔係時候要放肆下兼滿足下自己既茶癮趁放假專登約左好朋友黎京林屋朝聖下未食甜品先醫肚,食啲咸野打個底先我要左個金目鯛定食$88鯛魚用上魚腩位置,肥美嫩滑而米飯唔係普通既白飯,係帶有淡淡焙茶香既茶飯,正跟住我同朋友都睇中左佢地既香港限定芭菲$98為左唔好分黎分去,我地決定一人一杯先有面層既濃滑抹茶雪糕之後仲有抹茶蕨餅、白玉、脆米、紅荳蓉.....底部仲有草莓、黑蜜、寒天係一杯超級豐富既抹茶芭菲呀!!!除左雪糕之外,個抹茶蕨餅係另一大亮點呀,食完真係好滿足最後心思思想試埋焙茶雪糕既我地仲要左杯 焙茶沙冰雪糕$58添同樣有濃濃既焙茶香,夏天飲沙冰就是爽-抹茶同焙茶既雪糕都食左,之後仲唔心滿意足咁去行街再繼續放肆下咩------------------------------食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)------------------------------
仲唔係時候要放肆下兼滿足下自己既茶癮
趁放假專登約左好朋友黎京林屋朝聖下
未食甜品先醫肚,食啲咸野打個底先
我要左個金目鯛定食$88
鯛魚用上魚腩位置,肥美嫩滑
而米飯唔係普通既白飯,係帶有淡淡焙茶香既茶飯,正
跟住我同朋友都睇中左佢地既香港限定芭菲$98
為左唔好分黎分去,我地決定一人一杯
先有面層既濃滑抹茶雪糕
之後仲有抹茶蕨餅、白玉、脆米、紅荳蓉.....
底部仲有草莓、黑蜜、寒天
係一杯超級豐富既抹茶芭菲呀!!!
除左雪糕之外,個抹茶蕨餅係另一大亮點呀,食完真係好滿足
同樣有濃濃既焙茶香,夏天飲沙冰就是爽
食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)