2018-01-16
排咗 5-10 分鐘左右,輪候到我哋嘅時候店員都有貼心提醒番窗邊座位有啲曬,問返我哋介唔介意。純粹想食個 quick lunch,每人點咗一個主食加飲品,未有時間食埋個甜品。檸檬柳丁梳打個杯係幾靚嘅 “Feel Teawood, Feel Natural”,味道就毫無特別。熱帶果茶 用作紅茶底,另外材料好豐富,有西瓜、火龍果、檸檬、柳丁等等,而且仲好大壺,早知叫一壺兩份分算啦。紅燒牛肉新竹米粉 通常食紅燒牛肉麵,今次試下轉新竹米粉,米粉較容易吸收湯底嘅精華,又幾好喎~ 紅燒牛肉依然軟淋淋,烹調得非常入味。蚵嗲肉碎泡飯本身太鍾意食蚵仔煎,所以友人特登點咗呢個蚵嗲肉碎泡飯俾我試下。起初感覺泡飯同小食蚵仔煎相差太遠,同埋好似食粥咁,以為會唔鍾意。上菜時店員奉上胡椒粉俾客人自行調味,蚵仔隻隻肥美飽滿而且數量多,幾乎一啖一隻,反而食落幾吸引。
檸檬柳丁梳打
熱帶果茶