我喺呢間酒樓用餐嘅經歷真係令我好失望🫠店長責罵我,仲大聲呼喝,話你告我去消費者委員會囉!態度極度惡劣😡😡當時我哋係禮拜一11:10am入座,職員落單時未有提及,平日11點半前入座有特價優惠,結果落咗正價單。我哋見到隔壁檯嘅客人嗌咗特價菜單,我哋先發現原來有優惠。我哋一共嗌咗8個點心,其中有2個係有特價優惠嘅。當我要求將嗰兩個點心按照特價價格結帳嘅時候,年約60歲嘅店長卻用極差嘅態度責罵我哋,甚至話威脅我哋去消費者委員會告佢哋都唔怕,仲叫我哋以後唔好再黎呢間茶樓食嘢。根據香港的法律,商家有責任清楚告知顧客有關特價的資訊。哩位店長既行為不單顯示出他對顧客既輕視,也可能違反佐消費者權益保障法。他應該承擔的法律責任包括對顧客的誤導和不當對待,會影響到茶樓的聲譽和生意。咁樣嘅服務態度無疑會令顧客對再光顧失去興趣,希望呢間茶樓可以重視顧客嘅感受,改善服務質素,否則未來可能會失去更多顧客。
我喺呢間酒樓用餐嘅經歷真係令我好失望🫠

2024-12-02
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$228 (Breakfast)