2011-05-29
某日行過,見到原先既後巷茶檔變左拉麵店,好奇之下,又坐底試試這裡如何。以前茶檔係要全部全係巷仔,而家拉麵店內都有四五個位,唔想坐巷仔既朋友又或者天時熱既時候都可以坐店入面食。要個御品豚骨拉麵同餃子,原先想加隻蛋,店員表示麵會跟半隻,先試半隻試試水準如何都好。麵先到,湯底幾熱下,雖然未係萬豚屋果隻會燙脷既熱度,不過呢個都真係幾熱,飲落濃郁,不過唔會成口都係油,這款湯頭係我喜歡既一款。麵條煮得剛好,都幾彈牙,舊叉燒好似煮得過左火,有點韌,蛋就都可以叫做食得過。另點既餃子,非一般正常SIZE,幾大隻,還要爆餡,皮厚身,不過煎得金黃幾脆身,幾唔錯。埋單八十八,好意頭。
御品豚骨拉麵
麵條
叉燒
跟麵糖沁蛋
炸日式餃子

埋單八十八,好意頭。
$88 (Lunch)