2019-08-04 108 views
同幾個朋友銅鑼灣食完飯打算行去灣仔碼頭搭船去尖沙咀,行到中途口癮起想搵野飲,所以去左就近茶茶Go買~4個人分別嗌左4杯唔同野飲,以下綜合我地對各自野飲既感想~😎🥤 草莓芝士舞霜(健康甜)$38頂層係芝士奶蓋,下層係加冰打成既士多啤梨冰沙,所以無得少冰的。飲落有士多啤梨果肉,芝士奶蓋行清新路線,有芝士香味得黎唔會話太過膩口,會覺得飲多d都得😝😝 撈埋落士多啤梨底味道唔錯~ 不過健康甜都略為甜左少少。🥤 蘇芳紅果芝士芒芒(健康甜)$38都係芝士舞霜系列~ 呢杯係用紅肉火龍果加上芒果配搭而成既! 一層一層,打卡一流🥳 夠晒大杯,好多芒果肉,加埋上面既芝士奶蓋,飲完都幾飽😋 不過同樣健康甜都略為甜左少少。🥤 夏夜白桃烏龍 (凍飲、微冰、健康甜) $29呢杯飲起上黎比較清新,聞落去陣白桃味好出、好香~ 岩晒食飽左既話refresh下個人👍🏻 要讚微冰的確夠「微」,因為實在試過其他野飲鋪微冰完仲係超多冰。🥤 松印桂花烏龍加芋圓 (凍飲、微冰、無糖) $35有淡淡既桂花香味,唔會太搶走茶味,額外加左$6要左芋圓🤣,分量唔少,飲上去啖啖都有~整體上茶茶Go唔錯,野飲選擇唔少,野飲夠大杯,對於當刻口喝

🥤 草莓芝士舞霜(健康甜)$38

🥤 蘇芳紅果芝士芒芒(健康甜)$38

🥤 夏夜白桃烏龍 (凍飲、微冰、健康甜) $29

🥤 松印桂花烏龍加芋圓 (凍飲、微冰、無糖) $35

整體上茶茶Go唔錯,野飲選擇唔少,野飲夠大杯,對於當刻口喝既我地好大幫助😆 另外店鋪有打卡位比我地可以好好影低野飲,相機食先📸✌🏻

P.S. 健康甜=半糖,茶茶Go只有全糖、健康甜、無糖3款甜度選擇
TakeAway