2019-08-20 84 views
等個好耐無見嘅朋友放工之後,一齊係中環食飯,我地隨便行左陣就入左來呢度。呢間餐廳主題係近期好興嘅懷舊港式冰室,裡面有好多懷舊風嘅海報。我同朋友都好肚餓,大家都想食飽D,所以朋友叫左呢度嘅皇牌雜扒,而我就食呢度都出名嘅焗豬排飯(轉意粉)皇牌雜扒非常大份,有豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、腸仔、薯條,簡直係食肉獸必點,仲有幾款醬汁可以選,包括有黑椒、燒汁、茄汁。幾種扒嘅肉質大致上都幾嫩滑,肉汁都多,唔會太乾。不過一個人食真係幾heavy,可以叫來同朋友share。招牌豬扒飯(轉左意粉)厚切嘅豬扒用左秘製調味料醃製,再用高溫煎焗。焗出來嘅豬扒幾鮮嫩多汁、肉質都頗鬆軟,大大塊,十分飽肚!凍奶茶嘅奶味、茶味同樣濃郁!

招牌豬扒飯(轉左意粉)

凍奶茶嘅奶味、茶味同樣濃郁!