2025-01-24 201 views
茶記無論去到邊都總係香港最好食。 今日同朋友一齊黎龍城食飯。 佢好一段日子冇食過茶記,話去過好多唔同地方始終都係香港先係個回事。 其他地方食既已變左名物,但只有香港先食到街坊既味道。 講得好似幾深奧,不過我鍾意食就係啦。坐底就叫左杯凍咸檸七先。 佢呢間既咸檸都幾唔錯,堅大粒又好有味,配埋七喜好好味。 我就叫左杯熱檸茶先,佢個杯底唔澀,仲有得簡濃同淡。 朋友話見到個流心芝士西多好想試,講真咸西多我都未食過,所以就試下先。 唔講得少,佢都幾大份,切開真係勁多芝士流出黎,配埋糖醬,咸咸地又冇咁漏,真係幾好食。 跟住再叫個粟米吉列豬扒跟薯菜,嘩超大份,仲要炸到脆得黎唔會乾柴。 而個焗薯超好食,入面好熱好軟好甜,加埋佢既醬真係想食多個添呀。 食完呢餐我同朋友都超滿意,都話香港食茶記先夠盡慶。
食完呢餐我同朋友都超滿意,都話香港食茶記先夠盡慶。
2025-01-24
Type of Meal