2024-12-18
原本想飲杯野,但見佢午市套餐幾抵咁,就試下啦!我揀左醉湯烏冬+滷牛腱+醉雞卷+醉鴨舌+奶蓋炭焙烏龍清甜醉雞湯為上煙韌烏冬好夾!佢地採用特別調配既台南冰糖滷汁,令到滷水類全部炆得軟稔入味,牛腱煮得剛好,不太韌也不會過稔!花雕酒味香濃而不嗆!雞卷雞肉嫩滑,鴨舌處理得好好,入味之餘口感Q彈無腥味最中意佢個炭焙烏龍飲得出係靚茶,烤過之後入口更回甘香醇,配上芝士奶蓋又幾正另外揀左滷肉飯+滷牛肋肉+脆炸雞扒+台灣腸+芒果奶蓋草莓沙冰肥瘦均勻既滷肉撈埋煙韌珍珠米,配上辣辣地既榨菜,好吃!牛肋肉牛味香濃~十分軟稔!雞扒外面炸得香脆但入面仍然軟嫩。芒果奶蓋草莓沙冰味道唔假~仲揀左小食:夜市雞捲用炸到脆卜卜、皮下脂肪無晒既雞皮包住鮮嫩既雞肉,一口咬落去爆汁,大滿足!炸花枝丸上枱熱辣辣,食到好香魚味同花枝味,口感實在啖啖肉鳳梨蕃茄特飲見係佢地signature, 當然要試下啦~原來酸甜鮮味既蕃茄仔同菠蘿加上清新綠茶係出奇地夾,飲落好順口!入面仲有粒粒菠蘿芒果茶凍芋圓入面有仙草凍、台灣芒果刨冰、寒天同清香茶凍,食落有唔同層次又好清新!刨冰底都有清香茶味,唔會過甜
我揀左醉湯烏冬+滷牛腱+醉雞卷+醉鴨舌+奶蓋炭焙烏龍
仲揀左小食:
夜市雞捲
炸花枝丸
上枱熱辣辣,食到好香魚味同花枝味,口感實在啖啖肉
鳳梨蕃茄特飲
芒果茶凍芋圓