2008-09-30
上星期六晚黎呢度食飯, 訂枱時已經講明六點半枱要八點前交回, 而家好多食肆都係咁, 尤其沙田區人氣更旺.黎到齊人已差不多六點九, 個女待應係度勁sale佢地唯一一個套餐, 可能因為套餐全部預先煮定可以快d, 但因為個套餐d餸大部分都係海鮮, 屋企有人唔食海鮮, 故決定散叫, 個女待應就立即唔開心. 叫咗六, 七個小菜, 半隻燒鵝, 一個人參燉烏雞湯, 半打炸饅頭同半打壽包.食物味道一般, 個湯勁多味精($98), 但炸饅頭同壽包就唔錯. 因為有小朋友, 佢地食得比較慢, d待應由七點幾開始就不停黎換骨碟同收碟, 到底係service好定係想令我地有壓力, 快d走呢? 最後未夠八點就埋單走人. 其實d食肆好多時話幾點交枱, 都會有半個鐘俾你走盞, 但呢間就不停咁俾壓力人. 雖然佢地service唔算差, 但食物亦唔算好, 有時食餐晚飯都係想傾吓講吓啫! 食都咁怱忙以後都米搞.