2021-11-04 364 views
大家唔好俾其他好評洗腦,我敢講呢間嘢真係好命在開喺地鐵站出口,否則以佢喺九龍城泰國菜之中大比數拋離到最尾嘅質素,根本好難立足得耐。生日正日出嚟九龍城,一心想食好少少泰國菜,請問除咗侍應可能係泰國人之外,仲有咩野係對得住「泰國」兩個字?!長途跋涉嚟食港式茶餐廳質素,唔止添呀,仲要係工廠大廈飯堂嗰種茶記質素呀!所謂「豬頸肉炒飯」係揚州炒飯咁,d飯又濕又淋,仲要成陣萬年油煙味;個菜同你喺茶記叫蒜茸菜心係無分別,但價位偏偏拍得住泰國餐廳,憑什麼?!凍蝦腥又霉,個芒果沙律僅有0.01%芒果蓉喺度,有冇違反條例?!仲有要成$120嘅炸物拼盤,完完全全似係凍貨舖買到再氣炸返出嚟,收$120?!只因為開喺地鐵站門口租金貴就當大家水魚?!侍應態度一般甚至有個男人惡劣到上菜嗰時粒聲唔出就咁棟喺度,暗示食客自己執好d餸菜空返個位出嚟俾佢上菜,唔好阻佢寶貴時間。唔知係咪上天安排要俾餐難忘生日飯我?真係好認真,九龍城甚至香港都有大把泰國菜,一樣價錢仲要正宗味道,除非你有太多錢冇地方用

2021-10-30