2023-07-02 113 views
餐廳用qr code落單,我當時想叫茶走,但個系統無得揀,就問個女侍應點落。女侍應唔知咩叫茶走,咁啱有男侍應經過,佢好好,話落左單後再同佢講就得。跟住有個侍應呀姐經過,我諗住都一樣啦,就同佢講奶茶想要茶走。個呀姐就話: 「呢度無茶走呀,我哋係用淡奶沖。」我話我知奶茶係淡奶沖,但係茶走係另外加練奶。呀姐繼續話:「我地係淡奶加糖架!」最後男待應好無奈話呀姐話呢度無茶走。其實我見到出餐位係有練奶,加上茶餐廳無茶走就唔好開港式茶餐廳啦。同埋聽呀姐講嘢都估佢唔明咩叫茶走。野食就叫左手撕雞撈面同腸粉。腸粉係okay既,撈面個樣都okay,不過真係無味,得個色。手撕雞個味都okay,不過雞皮佔多。
2023-07-02
$35 (Breakfast)